Home arrow Organisatie arrow Het korps
 
 
 
 
Het korps

De brandweer Bunschoten is een onderdeel van de gemeente Bunschoten en is ondergebracht in de afdeling Veiligheid en Brandweer. De commandant van de brandweer is de afdelingsmanager van deze afdeling.

Bunschoten heeft een vrijwilligerskorps. Deze vrijwilligers hebben overdag een baan bij bijvoorbeeld de gemeente, Polynorrm, Vebo, Heinen & Hopman of ergens anders in of buiten het dorp. Dit zogenaamde warme gedeelte van het korps, bestaat uit 3 groepen van elk 13 mannen en vrouwen. Het korps wordt aangestuurd door de commandant en zijn plaatsvervanger die in dienst van de gemeente Bunschoten.

Image
De huidige kazerne
De brandweerkazerne met de voertuigen staat aan de prinses Irenestraat 8a. Dit gebouw werd in 1973 in gebruik genomen. Omdat gebouw volgend jaar 40 jaar in gebruik is gebreken begint te vertonen die niet of nauwelijk te repareren zijn, is de brandweer opzoek naar een nieuwe locatie voor een nieuwe kazerne. Naast de standaard basiszorg waarvoor bevelvoerder, chauffeur/ pompbediender en manschappen zijn opgeleid herbergt het korps nog de specialismes duiken en Waarschuwings- en verkenningsdienst

Naast deze vrijwiliigers, de commandant en zijn plaatsvervanger heeft de brandweer nog 4 medewerkers in dienst. Deze zes functionarissen zijn gehuisvest in het gemeentehuis en dragen zorg voor geoefendheid van het korps, aanschaf en onderhoud van materiaal en materieel, controleren vergunningen, toetsen bouwplannen en houden de gemeentelijke crisisbeheersing op peil. Hieronder treft u "de namen en rugnummers" aan.

 Hillebrand de GraafBrandweercommandant  033-2991431
 Roelof WillemzePlaatsvervangend commandant/Preventie  033-2991432
 Dick KoopmanControle vergunningen en Preperatie (oefenen) 033-2991533
 Jaap de BoerPreparatie (voorbereidend op de uitruk) 033-2991425
 Gerrita HoltrustCrisisbeheersing en Preperatie (oefenen) 033-2991534
 Jeannette KoelewijnAdministratie en Nazorg 033-2991442

 
Volgende >

© 2018 BrandweerBunschoten.nl
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Template Design by funky-visions.de